Bronkitt Plager 2018-05-15T08:08:25+00:00

Bronkitt Plager

Bronkitt har de samme symptomene som er vanlig ved astma. Tette luftveier, tung pung pust og blokkerende slim.

Ved bronkitt er slimet i tillegg betent ofte gult eller grønt, noe som er vanlig ved luftveisinfeksjoner. Derfor er bronkittplagene ofte mer langvarige mens vanlige astmaplager forsvinner gjerne når man har fått roet seg og vært borte en stund fra det man reagerer på.

God oppfølging av lege er viktig og kartlegging av evt. hvilke luftveisinfeksjoner man har.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

Kroniske symptomer

Kroniske bronkitt symptomer gjentar seg hyppig, ofte flere ganger i året. Mange opplever at plagene ikke helt gir seg. Pasienten må ofte ha flere antibiotikakurer på rad. I kroniske tilfeller er det ofte den samme betennelsen som blir dempet av antibiotika, men overlever i slimet og florer hver gang antibiotikakuren er over.

Selv om salt ikke kan fjerne bronkitt har Saltgruva en fordel. De fleste opplever den salt milde tørre lufta i Saltgruva klimaet som slimløsende. Mange bakterier trives heller ikke i et salt klima.

I slike tilfeller er det en veldig fordel og få det betente slimet opp og ut av luftveiene kroppen. Slik får man fysisk fjernet mye av betennelsen og det ofte gule/grønne slimet den lever i ut av kroppen.

Jo mindre betent bronkiene er jo mindre er det tilhørende behovet for antibiotika.

Saltgruva og Klima

Noen velger å flytte til Kanariøyene eller andre steder med klima som hvor de har opplevd å være bedre og fysiske aktiviteter går lettere. Norges Astma og Allergi Forbund (NAAF) har et senter på Kanariøyene som er populært, for det salte milde klimaet.

Klimaet i Norge er dessverre kaldt og rått noe som ofte er tungt for mennesker med bronkitt og astma i alle aldre. I tillegg har vi nok av pollen.

Den salte milde tørre lufta i Saltgruva i Søgnes klima lindrer plagene ved å redusere hevelse / tetthet i luftveiene. I Saltgruva er lufta også pollenfri.

De fleste opplever behandlingen som slimløsende. Det kan være ubehagelig når det blokkerende slimet løsner, samtidig opplever de fleste det lettere å puste når man har fått blokkerende slim ut av luftveiene.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

HISTORIKK

Saltgruva sin mikroklimabehandling med mild tørr luft er basert på erfaringene fra de gamle Saltgruvene ved Krakow. I 1843 oppdager en polsk lege for gruvearbeidere Felix Boczkowski at de som arbeidet i saltgruvene utenfor Krakow hadde særdeles god pust og friske lunger. I sterk motsetning til gruvearbeidere flest. De fleste gruvearbeidere på den tiden som jobbet i kull, malm og andre typer gruvedrift slet med tung pust og ødelagte lunger, men saltgruvenes arbeidere skilte seg positivt ut.

Etterhvert begynte den Polske staten å sende mennesker i alle aldre til sanatorium opphold i Saltgruva utenfor Krakow. Et populært tiltak som den polske stat og andre østblokk land fortsatte med gjennom hele Sovjettida.

I tiårene etter kommunismens fall begynte man å utvikle maskiner som kunne gjennskape dette salte klimaet i behandlingsrom. I de naturlige gruvene oppholdt man seg gjerne i en måned, avhengig av hvor sterke symptomene var og personlig respons på behandlingen.

De naturlige saltgruvene var som regel langt unna majoriteten av befolkningen noe som gjorde regelmessig vedlikeholdsbehandling for de hardest rammede vanskelig.

Saltgruva Teknologi

Ved hjelp av moderne teknologi får man samme salt luft eksponering i løpet av 1-2 timer i behandlingsrom, som man for ved et døgn i ei naturlig saltgruve.
Saltgruva i Søgne er et menneskelagd behandlingsrom, hvor den milde tørre salte lufta blir levert, målt og justert av moderne teknologi. Skreddersydd for dine spesifikke behov.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

Våre Pasienter

Salt kan ikke kurere bronkitt, per i dag finnes ikke en slik medisin. Men mange opplever at et mildt og tørt saltgruve klima har lindret symptomer som tette luftveier, løsnet blokkerende, irriterende og ofte betent slim (ofte gul/grønt slim). Noe som normalt gjør både pusten og hverdagen lettere.

Noen har ikke trodd at de har noe særlig slim i bronkiene og blitt overasket når det har løsnet. Andre har trodd de for opp det meste av slimet men likevel har det sittet veldig mye slim igjen i bronkiene, som ved bronkitt ofte er betent.

I Saltgruva i Søgne har vi pasienter fra hele landet, den faste pasienten som bor lengst unna er fra Lofoten. Nå har han hjemmebehandling med Saltgruva Heim, og slipper de lange flyreisene fra Lofoten til Søgne.

ERFARING
Til sammen tok våre pasienter over 10 000 behandlingstimer i løpet av bare de 3 første årene siden starten i Nov. 2012. De fleste som kommer til Saltgruva i Søgne er fra ulike deler av Agder, mange kjører 2 timer tur/retur flere ganger i uka for å komme til Saltgruva. Vi har også pasienter som bor i andre fylker som har bodd 1 måned i Søgne for å ta behandling i Saltgruva daglig.

Deres alder varier fra en baby på 6 mnd. til en kar på 95år som var med på landinga i Normandie. Noen eldre blir også fulgt av barn eller barnebarn. Samtidig blir barn gjerne fulgt av foreldre eller besteforeldre. I Saltgruva tar vi ikke noe ekstra om noen har behov for følge.

Som en pasient sa, det er langt billigere med 1mnd behandling i Saltgruva enn å reise til Dødehavet.

I tillegg har vi også Saltgruva Heim konseptet. Hvor du får tilrettelagt behandling uansett hvor du bor, til en fornuftig pris.

FELLES SYMPTOMER

Siden flere av symptomene og plagene er like ved astma, KOLS, bronkitt, luftveisinfeksjoner, bronkiektasi –plager har Saltgruva pasienter fra disse ulike gruppene.

Årsaken til ulike luftveisplager kan være alt fra luftveisinfeksjoner, forurensing, allergier eller industri og anleggsarbeid, støv, kjemikalier og tobakk.

Er det snakk om luftveisinfeksjoner er det viktig å få drept dem og gjøre sitt ytterste for at de ikke kommer tilbake.

Det er viktig å prøve å være i bevegelse så lenge man klarer, man har lett for å sette seg til. Uansett hvor lite du klarer, er det trening så lenge du blir anstrengt.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.