BRONKIEKTASI PLAGER 2018-05-15T08:17:20+00:00

BRONKIEKTASI PLAGER

Bronkiektasi skiller seg klart fysisk i bronkiene fra Astma, KOLS og bronkitt, selv om symptomene ofte er like. Det finnes ingen kur som kan fjerne bronkiektasi. Enkelt sagt er bronkiektasi grøfter i luftveiene / bronkiene hvor slim setter seg fast og blir lett betent. Det er viktig med god oppfølging av lege og spesialist.

De fleste med bronkiektasi sliter med å få opp alt slimet i bronkiene grunnet grøfter i luftveiene hvor slim sitter fast og blir lett betent. Det betente slimet blir ofte gult og grønt og mange har hyppige eller kroniske luftveisinfeksjoner.

Pasienten må ofte ha flere antibiotikakurer på rad. I kronisk betennelser er det ofte den samme betennelsen som blir dempet av antibiotika, men overlever i slimet og florer når antibiotikakuren er over.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

SALTGRUVA og KLIMA

Salt kan selvsagt ikke fjerne bronkiektasi. Vi gjør oppmerksom på at de fleste i Saltgruva opplever det milde tørre saltet klimaet som slimløsende. Selv om det kan føles ubehagelig når slim løsner, forsvinner også mye av betennelsen i slimet ut av kroppen sammen med slimet.

Når det blir mindre blokkerende betent slim i luftveiene, blir det normalt mindre luftveisinfeksjoner, bronkitt eller lungebetennelse. Da vil også behovet for antibiotika mot dette bli redusert.

Noen velger å flytte til Kanariøyene eller andre steder med klima hvor de selv har opplevd å være bedre og fysiske aktiviteter går lettere. Norges Astma og Allergi Forbund (NAAF) har et senter på Kanariøyene som er populært. Mange med luftveisplager opplever det salte milde klimaet som slimløsende, en fordel ved bronkiektasi. Endel bakterier trives heller ikke i tørr salt luft.

Klimaet i Norge er dessverre kaldt og rått noe som ofte er tungt for mennesker med ulike luftveisplager i alle aldre. I tillegg har vi nok av pollen. Her skiller Saltgruva i Søgne Sentrum seg ut med et mildt og tørt salt klima hele året. Det kontrolerte klima i Saltgruva er pollenfritt.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

HISTORIKK

Saltgruva sin mikroklimabehandling med mild tørr luft er basert på erfaringene fra de gamle Saltgruvene ved Krakow. I 1843 oppdager en polsk lege for gruvearbeidere Felix Boczkowski at de som arbeidet i saltgruvene utenfor Krakow hadde særdeles god pust og friske lunger. I sterk motsetning til gruvearbeidere flest. De fleste gruvearbeidere på den tiden som jobbet i kull, malm og andre typer gruvedrift slet med tung pust og ødelagte lunger, men saltgruvenes arbeidere skilte seg positivt ut.

Etterhvert begynte den Polske staten å sende mennesker i alle aldre til sanatorium opphold i Saltgruva utenfor Krakow. Et populært tiltak som den polske stat og andre østblokk land fortsatte med gjennom hele Sovjettida.

I tiårene etter kommunismens fall begynte man å utvikle maskiner som kunne gjennskape dette salte klimaet i behandlingsrom. I de naturlige gruvene oppholdt man seg gjerne i en måned, avhengig av hvor sterke symptomene var og personlig respons på behandlingen.

De naturlige saltgruvene var som regel langt unna majoriteten av befolkningen noe som gjorde regelmessig vedlikeholdsbehandling for de hardest rammede vanskelig.

Saltgruva Teknologi

Ved hjelp av moderne teknologi får man samme salt luft eksponering i løpet av 1-2 timer i behandlingsrom, som man for ved et døgn i ei naturlig saltgruve.

Saltgruva i Søgne er et menneskelagd behandlingsrom, hvor den milde tørre salte lufta blir levert, målt og justert av moderne teknologi. Skreddersydd for dine spesifikke behov.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

Våre Pasienter

Salt kan ikke kurere bronkiektasi, per i dag finnes ingen medisin som kan fjerne disse grøftene. Men mange opplever at et mildt og tørt saltgruve klima har lindret symptomer som tette luftveier, løsnet blokkerende, irriterende og ofte betent slim (ofte gul/grønt slim). Noe som normalt gjør både pusten og hverdagen lettere.

Noen har ikke trodd at de har noe særlig slim i bronkiene og blitt overasket når det har løsnet. Andre har trodd de får opp det meste av slimet men likevel har det sittet veldig mye slim igjen i bronkiene, som ved bronkitt ofte er betent.

I Saltgruva i Søgne har vi pasienter fra hele landet, den faste pasienten som bor lengst unna er fra Lofoten. Nå har han hjemmebehandling med Saltgruva Heim, og slipper de lange flyreisene fra Lofoten til Saltgruva i Søgne.

ERFARING
Til sammen tok våre pasienter over 10 000 behandlingstimer i løpet av bare de 3 første årene siden starten i Nov. 2012. De fleste som kommer til Saltgruva i Søgne er fra ulike deler av Agder, mange kjører 2 timer tur/retur flere ganger i uka for å komme til Saltgruva. Vi har også pasienter som bor i andre fylker som har bodd 1 måned i Søgne for å ta behandling i Saltgruva daglig.

Som en pasient sa, det er langt billigere med 1mnd behandling i Saltgruva enn å reise til Dødehavet.

Deres alder varier fra en baby på 6 mnd. til en kar på 95år som var med på landinga i Normandie. Noen eldre blir også fulgt av barn eller barnebarn. Samtidig blir barn gjerne fulgt av foreldre eller besteforeldre. I Saltgruva tar vi ikke noe ekstra om noen har behov for følge.

FELLES SYMPTOMER

Siden flere av symptomene og plagene er like ved astma, KOLS, bronkitt, luftveisinfeksjoner, bronkiektasi –plager har Saltgruva pasienter fra disse ulike gruppene.

Årsaken til luftveisplager kan være alt fra forurensing, allergier eller industri og anleggsarbeid, støv, kjemikalier og tobakk. Vær oppmerksom på hva du reagerer på og unngå dette så godt du kan. Det er viktig å prøve å være i bevegelse så lenge man klarer, man har lett for å sette seg til. Uansett hvor lite du klarer, er det trening så lenge du blir anstrengt.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.