BIHULEBETENNELSE PLAGER 2018-05-15T08:11:32+00:00

BIHULEBETENNELSE PLAGER

Bihulene er hulrom i kinn og ved område nese pannebrask. Det er kanaler mellom nese, bihuler og munn. Sirkulasjon av luft ved pusting holder åpne bihuler friske og man merker knapt at de er der.

Blir deler av kanalene i bihulene tette, setter slim seg lettere fast og blokkerer. Dette fører til dårlig sirkulasjon av luft i bihulene og slim som sitter fast blir lettere betent. Det viktig med oppfølging av lege og spesialist som kan utrede og ta bilder kartlegge konkret hva og hvor årsaken er.

Er årsaken f.eks polypper kan sykehus fysisk fjerne disse, den salte lufta kan ikke fjerne polyppene.

Kroppen produserer mer friskt slim for å rense seg men mye av slimet blir likevel sittende fast og betennelsen florer i slimet. Det betente slimet er ofte gult betent og grønt kraftig betent slim.

Typiske bihulebetennelse plager er vondt i bihulene, verk i kinn eller panne og ofte betent gult eller farget slim.

Slimet kan også renne ned fra bihulene og ned i hals og luftveier og irritere og blokkere luftveiene.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

SALTGRUVA og KLIMA

I behandlingsrommet i Saltgruva opplever mange at den salte lufta tar tak i betennelsen som kan være ubehagelig, så løsner det betente slimet og kommer ut av nese eller munn.

Andre føler at bihulene er mer åpne og rene etter å ha vært i Saltgruvas klima. Akkurat som noen reagerer positivt på visse typer milde tørre hav klima. F.eks Dødehavsreiser eller opphold ved Norges Astma Allergi Forbund(NAAF) sitt senter på Kanariøyene.

Når det betente til tider også pollenfylt og blokkerende slimet kommer skikkelig ut av bihulene får man også mindre pollenfylt slim i kroppen så det blir mindre pollen i kroppen og reagere på. Åpnere luftveier gir mer luftsirkulasjon og mindre trykk på bihuleområdene.
Ved mindre slim i bihuler blir det mindre slim som kan renne ned i bronkiene og irritere blokkere pusten.

Saltgruva i Søgne er et menneskelagd behandlingsrom, hvor den milde tørre salte lufta blir levert, målt og justert av moderne teknologi. Skreddersydd for dine spesifikke behov.

Årsaker

Salt kan ikke flytte nesebein som gjør luftveiene tette. Derfor kan være lurt å få tatt bildet av bihulene av sykehus.

Men mange opplever at et mildt og tørt saltgruve klima har lindret symptomer som tette luftveier, løsnet blokkerende, irriterende og ofte betent slim (ofte gul/grønt slim). Noe som normalt gjør både pusten og hverdagen lettere.

Noen har ikke trodd at de har noe særlig slim i også bronkiene og blitt overasket når det har løsnet.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

HISTORIKK

Rå og fuktig luft kan også gjøre mange tette i bihulene. For de fleste er det lettere å puste i et mildt og tørt klima, noe som Norge stort sett mangler.

Saltgruva sin mikroklimabehandling med mild tørr luft er basert på erfaringene fra de gamle Saltgruvene ved Krakow.

I 1843 oppdager en polsk lege for gruvearbeidere Felix Boczkowski at de som arbeidet i saltgruvene utenfor Krakow hadde særdeles god pust og friske lunger. I sterk motsetning til gruvearbeidere flest. De fleste gruvearbeidere på den tiden som jobbet i kull, malm og andre typer gruvedrift slet med tung pust og ødelagte lunger, men saltgruvenes arbeidere skilte seg positivt ut.

Etterhvert begynte den Polske staten å sende mennesker i alle aldre til sanatorium opphold i Saltgruva utenfor Krakow. Et populært tiltak som den polske stat og andre østblokk land fortsatte med gjennom hele Sovjettida.

I tiårene etter kommunismens fall begynte man å utvikle maskiner som kunne gjennskape dette salte klimaet i behandlingsrom. I de naturlige gruvene oppholdt man seg gjerne i en måned, avhengig av hvor sterke symptomene var og personlig respons på behandlingen.

De naturlige saltgruvene var som regel langt unna majoriteten av befolkningen noe som gjorde regelmessig vedlikeholdsbehandling for de hardest rammede vanskelig.

Saltgruva Teknologi

Ved hjelp av moderne teknologi får man samme salt luft eksponering i løpet av 1-2 timer i behandlingsrom, som man for ved et døgn i ei naturlig saltgruve.
Saltgruva i Søgne er et menneskelagd behandlingsrom, hvor den milde tørre salte lufta blir levert, målt og justert av moderne teknologi. Skreddersydd for dine spesifikke behov.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

Våre Pasienter

I Saltgruva i Søgne har vi pasienter fra hele landet, den faste pasienten som bor lengst unna er fra Lofoten. Nå har han hjemmebehandling med Saltgruva Heim, og slipper de lange flyreisene fra Lofoten til Saltgruva i Søgne.

Deres alder varier fra en baby på 6 mnd. til en kar på 95år som var med på landinga i Normandie. Noen eldre blir også fulgt av barn eller barnebarn. Samtidig blir barn gjerne fulgt av foreldre eller besteforeldre. I Saltgruva tar vi ikke noe ekstra om noen har behov for følge.

ERFARING

Til sammen tok våre pasienter over 10 000 behandlingstimer i løpet av bare de 3 første årene siden starten i Nov. 2012. De fleste som kommer til Saltgruva i Søgne er fra ulike deler av Agder, mange kjører 2 timer tur/retur flere ganger i uka for å komme til Saltgruva. Vi har også pasienter som bor i andre deler av landet som har bodd 1 måned i Søgne for å ta behandling i Saltgruva daglig.

Som en pasient sa, det er langt billigere med 1mnd behandling i Saltgruva enn å reise til Dødehavet.

FELLES SYMPTOMER

Siden flere av symptomene og plagene er like ved astma, KOLS, bronkitt, luftveisinfeksjoner, bronkiektasi og bihule –plager har Saltgruva pasienter fra disse ulike gruppene.

Årsaken til bihule og luftveis plager kan være alt frakaldt rått vær til forurensing, allergier eller industri og anleggsarbeid, støv, kjemikalier og tobakk.

Så langt det er mulig opphold deg i det klimaet og der du føler deg mest vel både inne og ute. Unngå ting som trigger plagene dine så godt du kan.

Det er viktig å prøve å være i bevegelse så lenge man klarer, man har lett for å sette seg til. Uansett hvor lite du klarer, er det trening så lenge du blir anstrengt.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.