ASTMA PLAGER 2018-05-15T07:27:42+00:00

Astma plager

Astmaplagene trigges av ulike årsaker

Det finnes ingen behandling som fjerner astma. Akutt behandling kan være livreddende i enkelte situasjoner. God oppfølging og medisinering fra lege og spesialist er viktig. I tilfelle akutte anfall bør man alltid ha med seg medisin/inhalator selv om man er i en god periode.

Noen barn vokser astmaen av seg andre er sterkt plaget også som voksne.

Definisjonen på Astma symptomer er hevelse / inflammasjon på innsiden av bronkiene (luftveiene). Dette gjør at de mange bronkiene (luftveiene) sveller opp og det blir tett og trang passasje til oksygen opptak. En må anstrenge seg for å få nok luft.

Mange med astma plager har også mye slim i de ofte tette bronkiene, dette kan sitte dypt. Blokkerende slim gjør det tungt å puste ved anstrengelse. Slimet kan sitte såpass hardt at ikke alle vet de har det før det løsner og kommer opp.

Slimet kan også bli betent og gjøre det vanskelig å bli kvitt luftveisinfeksjoner og bronkitt plager.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

SALTGRUVA og KLIMA

Noen velger å flytte til Kanariøyene eller andre steder med klima som hvor de har opplevd å være bedre og fysiske aktiviteter går lettere. Norges Astma og Allergi Forbund (NAAF) har et senter på Kanariøyene som er populært, for det salte milde klimaet. Klimaet i Norge er dessverre kaldt og rått noe som ofte er tungt for astmatikere i alle aldre. I tillegg har vi nok av pollen.

Den salte milde tørre lufta i Saltgruva klimaet lindrer plagene ved å redusere hevelse / tetthet i luftveiene. I Saltgruva er lufta pollenfri.

De fleste opplever behandlingen som slimløsende. Det kan være ubehagelig når det blokkerende slimet løsner, samtidig opplever de fleste det lettere å puste når man har fått blokkerende slim ut av luftveiene.

Årsaker til Astmaplager

Årsakene til Astma symptomer kan variere. Allergiske reaksjoner:

 • Kaldt, fuktig rått klima
 • Luftveisinfeksjoner
 • Pollen
 • Dyr
 • Parfyme
 • Forurensing
 • Industristøv
 • Kjemikalier
 • Midd i sengetøy
 • Tobakksrøyk

Klimaet i Saltgruva i Søgne er ei mild, tørr saltholdig luft, fri for allergener som pollen.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

HISTORIKK

Saltgruva sin mikroklimabehandling med mild tørr luft er basert på erfaringene fra de gamle Saltgruvene ved Krakow. I 1843 oppdager en polsk lege for gruvearbeidere Felix Boczkowski at de som arbeidet i saltgruvene utenfor Krakow hadde særdeles god pust og friske lunger. I sterk motsetning til gruvearbeidere flest. De fleste gruvearbeidere på den tiden som jobbet i kull, malm og andre typer gruvedrift slet med tung pust og ødelagte lunger, men saltgruvenes arbeidere skilte seg positivt ut.

Etterhvert begynte den Polske staten å sende mennesker i alle aldre til sanatorium opphold i Saltgruva utenfor Krakow. Et populært tiltak som den polske stat og andre østblokk land fortsatte med gjennom hele Sovjettida.

I tiårene etter kommunismens fall begynte man å utvikle maskiner som kunne gjennskape dette salte klimaet i behandlingsrom. I de naturlige gruvene oppholdt man seg gjerne i en måned, avhengig av hvor sterke symptomene var og personlig respons på behandlingen.

De naturlige saltgruvene var som regel langt unna majoriteten av befolkningen noe som gjorde regelmessig vedlikeholdsbehandling for de hardest rammede vanskelig.

Saltgruva Teknologi

Ved hjelp av moderne teknologi får man samme salt luft eksponering i løpet av 1-2 timer i behandlingsrom, som man for ved et døgn i ei naturlig saltgruve.

Saltgruva i Søgne er et menneskelagd behandlingsrom, hvor den milde tørre salte lufta blir levert, målt og justert av moderne teknologi. Skreddersydd for dine spesifikke behov.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.

Våre Pasienter

Salt kan ikke kurere Astma, per i dag finnes ikke en slik medisin. Men mange opplever at et mildt og tørt saltgruve klima har lindret symptomer som tette luftveier, løsnet blokkerende, irriterende og ofte betent slim (ofte gul/grønt slim). Noe som normalt gjør både pusten og hverdagen lettere.

Noen har ikke trodd at de har noe særlig slim i bronkiene og blitt overasket når det har løsnet.

I Saltgruva i Søgne har vi pasienter fra hele landet, den faste pasienten som bor lengst unna er fra Lofoten. Nå har han hjemmebehandling med Saltgruva Heim, og slipper de lange flyreisene fra Lofoten til Søgne.

ERFARING

Til sammen tok våre pasienter over 10 000 behandlingstimer i løpet av bare de 3 første årene siden starten i Nov. 2012. De fleste som kommer til Saltgruva i Søgne er fra ulike deler av Agder, mange kjører 2 timer tur/retur flere ganger i uka for å komme til Saltgruva. Vi har også pasienter som bor i andre fylker som har bodd 1 måned i Søgne for å ta behandling i Saltgruva daglig.

Som en pasient sa, det er langt billigere med 1mnd behandling i Saltgruva enn å reise til Dødehavet.

I tillegg har vi også Saltgruva Heim konseptet. Hvor du får tilrettelagt behandling uansett hvor du bor, til en fornuftig pris.

FELLES SYMPTOMER

Siden flere av symptomene og plagene er like ved astma, KOLS, bronkitt, luftveisinfeksjoner, bronkiektasi –plager har Saltgruva pasienter fra disse ulike gruppene.

 • Tette luftveier
 • Tung pust
 • Blokkerende slim
 • Noen ganger betent slim.

Årsaken til  kan være alt fra forurensing, allergier eller industri og anleggsarbeid, støv, kjemikalier og tobakk. Det er viktig å prøve å være i bevegelse så lenge man klarer, man har lett for å sette seg til. Uansett hvor lite du klarer, er det trening så lenge du blir anstrengt.

Bestill din Gratis Prøvetime i SALTGRUVA

RING: 466 577 40

Vi har også Saltgruva Heim, som kommer til deg. Uansett hvor du bor i landet til en fornuftig pris.